Telefoon:06-30 34 14 10
Instorten voor de finish

Net voor de finish instorten. Dat beeld kwam afgelopen week bij me op vanwege veel nieuwe klanten die de eindstreep van hun in-zicht-zijnde-zomervakantie (net) niet hebben gehaald. Althans niet werkend. Ze hadden de hoop in de zomervakantie 3 weken te luieren en helemaal bij te tanken om daarna weer full speed verder te kunnen. Op de manier zoals ze dat al jaren gewend waren.

Maar hun lijf gaf het op. Oververmoeidheid, emotioneel, piekeren, slecht slapen, gespannen spieren en echt helemaal nergens meer zin in hebben. Net voor de finish.

En gelukkig maar dat hun lijf het opgaf, want als je al jarenlang stressklachten hebt gaan die 3 weken Zuid-Frankrijk je niet redden. Ze hadden al veel te lang de signalen van hun lichaam genegeerd. Want vaak voelen we wel dat het eigenlijk niet meer gaat, maar knallen we gewoon door. Want we moeten altijd zoveel. En dat is ook zo. We leven in een altijd drukke wereld. En niemand die tegen je zegt: “Doe maar een tandje minder hoor” of “neem een paar extra weken vakantie dit jaar” of “meld je toch ziek”. De werkdruk is hoog en ons verantwoordelijkheidsgevoel als HSP is groot.

Je moet echt zelf diegene zijn die op je rem trapt en toegeeft dat het niet langer gaat

Nee, je moet echt zelf diegene zijn die op je rem trapt en toegeeft dat het niet langer gaat. En dat is moeilijk en moedig! Want je kwetsbaar opstellen tegenover je collega’s, leidinggevende maar ook je familie en vrienden is niet makkelijk. Ik weet er alles van.

En dus ben ik altijd heel trots op iedereen die wél dat lef toont en hulp vraagt. Juíst net voor de finish. Zo kan ik ze leefregels meegeven die ze meteen kunnen toepassen deze zomer en kunnen we na mijn eigen vakantie verder om de oorzaken van hun stressklachten aan te pakken. Zodat ze echt goed kunnen herstellen en het nooit meer zo ver laten komen. Want weet je wat een topsporter nodig heeft om goed te kunnen presteren? Precies, slaap, ontspanning en rust!

Haal jij de finish met pijn en moeite? Hoop jij ook stiekem dat het na je vakantie opeens allemaal anders is? Sorry, maar dan haal ik je hierbij uit je vakantiedroom. Wees realistisch en plan meteen een kennismakingsgesprek met me in.

  • Assen / online
  • vrijblijvend

Bereid aan jezelf te werken en graag kennismaken? Van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Voor als je als HSP af wilt van je stressklachten en er voortaan uit wilt blijven. Meer energie, minder stress. Oftewel: ontspannen leven! Online of in mijn praktijk in Assen.

  • online
  • officiële test

Twijfel je nog of je hoogsensitief (HSP) bent of een hoogsensitieve High Sensation Seeker (HSP/HSS)? Doe de gratis test en ontdek welke eigenschappen je van jezelf herkent in beide typen.

  • hsp
  • stress, rust en ontspanning

Wekelijks een inspiratiemail met de laatste weetjes, tips en adviezen rond hoogsensitiviteit, stress, rust en ontspanning. Doe er je voordeel mee!

  • Gratis tips
  • e-book

Een praktisch e-book met alle feiten over hoogsensitiviteit, zodat je jezelf als HSP beter leert kennen. Inclusief gratis 15 waardevolle tips voor meer rust in je HSP-hoofd.

  • online
  • officiële test

Je bent al langere tijd oververmoeid, voelt je gespannen en prikkelbaar. Misschien voel jij je ook angstig en somber, en vergeet je soms dingen of maak je opeens fouten. Via deze test weet je precies hoe serieus jouw stress- en vermoeidheidsklachten zijn. De uitkomsten zijn betrouwbaar.