Telefoon:06-30 34 14 10
Blogs
Van stress tot burn-out

Wat is stress eigenlijk? En wanneer gaat het over in overspanning of burn-out? En belangrijker: hoe kun je dat voorkomen?

Controle

Veel hoogsensitieve mensen (HSP) die ik in mijn praktijk zie geven aan graag de controle te hebben. Controle over wat er gebeurt, hoe dat gebeurt, wanneer dat gebeurt, maar ook controle over hun gedachten en emoties. En dat geeft stress. Want niets is zo onvoorspelbaar als het leven zelf.

Reiki en wetenschap

Bij zoiets wonderlijks als reiki kun je jezelf natuurlijk kritisch afvragen hoe het kan dat dit werkt en of het überhaupt werkt. Gelukkig wordt er naar steeds meer ‘alternatieve’ geneeswijzen onderzoek gedaan. Zo ook naar reiki. De belangrijkste conclusies beschrijf ik in dit blog. En reiki werkt, dat blijkt!

Beter ademen

Er is niets dat zoveel invloed heeft op onze psychologische toestand als onze adem. Beter ademen kun je snel en eenvoudig leren. Sta eens stil bij jouw adem. Kun je daar misschien wat hulp bij gebruiken?

HSP en hyperventilatie

HSP zijn gevoeliger voor stress en vaak perfectionistisch. Daarmee maken ze meer kans op (chronische) hyperventilatie. Klachten die daarbij horen worden soms niet herkend.

Zit jij aan het stuur?

Mindfulness leert je bewust te zijn wanneer je pijn vermijdt of genot aan het zoeken bent. Zodat je andere, vaak verstandigere, keuzes kunt maken.

Wat is HSP?

Misschien weet je al langer dat je hoogsensitief bent, heb je dit nog maar net ontdekt of twijfel je nog.

HSP & wetenschap

Er is al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hoogsensitiviteit.

Het HSP brein

De werking van de hersenen van HSP verschilt op alle drie stadia van informatieverwerking: opmerken, verwerken én reageren.

10 HSP talenten

De positieve eigenschappen van hoogsensitieve mensen.

HSP en mindfulness

HSP en mindfulness gaan erg goed samen. Mindfulness leert je naar binnen te kijken en wat minder naar de buitenwereld.

Mindfulness en stress

Leer je eigen stressreactie kennen met mindfulness, zodat je anders met moeilijke gebeurtenissen om kunt gaan.

Wat is mindfulness?

Veel mensen weten niet zo goed wat mindfulness nu precies is of hoe je dat aan anderen kunt uitleggen.

Mindful wetenschap

Al tientallen jaren wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar mindfulness. Een overzicht van de belangrijkste onderzoeken.