NeverMindzz

Mindfulness & coaching bij hoogsensitiviteit, stress en burn-out

Sabiene Seip | Assen

Mindfulness en wetenschapAl tientallen jaren onderzoeken wetenschappers over de hele wereld, en ook in Nederland, de effectiviteit en werking van mindfulness. Het staat inmiddels onomstotelijk vast dat mindfulness een wetenschappelijk bewezen effectieve behandeling is voor veel doelgroepen bij heel veel verschillende klachten en aandoeningen.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste en meest recente onderzoeken. Ze zijn gesorteerd naar doelgroep of aandoening. Klik op de link om verder te lezen.

Bewezen effectief bij o.a. stress, angst, pijn en depressie

Nog niet zo lang geleden is een grote meta-analyse gepubliceerd die 142 studies samenvat, met in totaal 12.005 patiënten die verschillende psychiatrische aandoeningen hadden. Hieruit bleek dat op mindfulness gebaseerde behandelingen bij vele aandoeningen veelbelovend zijn en dat vooral goede resultaten worden geboekt bij depressie, pijn en verslavingen (Goldberg et al. 2018).

Ook een andere meta-analyse vond dat mindfulness-based stress reduction (MBSR) en mindfulness-based cognitive therapy (MBCT) symptomen van depressie, angst en stress verminderen en kwaliteit van leven en fysiek functioneren verbeteren (Gotink, 2015).

Werknemers

Studenten

Kinderen en hun ouders

Depressie

Bipolaire stoornis

Paniekstoornis

Post-traumatische stress-stoornis (PTSS)

Somatisch onbegrepen lichamelijke klachten

Angst voor ziekte (hypochondrie)

ADHD

Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Kanker

Dementie

Stuur je bericht

Wil je je aanmelden of heb je een vraag? 
Neem vrijblijvend contact met me op!

Ik meld me aan voor Tips over HSP en mindfulness