NeverMindzz

Mindfulness & coaching bij hoogsensitiviteit

Sabiene Seip | Assen

Mindfulness voor volwassenen

Ren jij ook jezelf vaak voorbij? Heb je last van stress- of spanningsgerelateerde klachten? Draait je hoofd overuren? Slaap je slecht, ben je vaak moe of kun je niet meer genieten? En is het tijd voor een positieve verandering? Dan is deze achtweekse mindfulnesstraining net iets voor jou!

Resultaten mindfulnesstraining

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een achtweekse mindfulnesstraining MBSR/MBCT helpt:

Je hebt minder stress
Je piekert minder
Je zit lekkerder in je vel
Je geniet meer van dit moment
Je kunt je beter ontspannen
Je ervaart meer rust
Je slaapt beter
Je leert milder naar jezelf te kijken
Je gaat bewuster met uitdagingen om
Je zelfvertrouwen neemt toe
Je kunt je beter concentreren
Je wordt effectiever
Je lichamelijke klachten nemen af
Je reageert minder impulsief
Je bent vriendelijker voor jezelf en anderen

Ook als je bewuster wilt leven, het beste uit jezelf wilt halen en jezelf persoonlijk wilt ontwikkelen is mindfulness iets voor jou!

Over de mindfulnesstraining

In 8 weken leer je verschillende mindfulness meditatieoefeningen en train je jouw brein intensief waardoor je meer rust, helderheid en ontspanning ervaart. Wekelijks doen we verschillende ervarings- en inzichtsoefeningen en bespreken we een mindful thema zodat je het geleerde, direct na de les, thuis kunt toepassen.

Mindfulness is een mentale conditietraining, ook wel aandachttraining genoemd. Door dagelijks 45 tot 60 minuten te oefenen, ben je er vaker bij met je aandacht en leer je jezelf en jouw automatische stresspatronen beter kennen. Door uit je automatische piloot te stappen kun je bewuste, frisse keuzes maken en jouw destructieve patronen doorbreken. Zo werk je in 8 weken naar meer rust, ruimte en richting in je leven.

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is eind jaren '70 in de VS ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. De afgelopen decennia is de belangstelling voor mindfulness enorm toegenomen over de hele wereld en uitgebreid wetenschappelijk onderzocht.

De acht thema's van mindfulness

De individuele mindfulnesstraining MBSR/MBCT voor volwassenen bestaat uit 8 wekelijkse lessen van ongeveer 60 tot 75 minuten. Iedere week behandelen we een ander thema en doen we andere oefeningen.

Mindful thema's per week:
1. Uit de automatische piloot en bewuster leven
2. Herkennen van en omgaan met hindernissen
3. Grenzen leren (h)erkennen
4. Stress management
5. Acceptatie en in actie komen
6. Omgaan met lastige gedachten
7. Goed voor jezelf zorgen
8. Compassie en gebruiken wat je hebt geleerd

Mijn werkwijze is praktisch, persoonlijk en nuchter! Deelnemers waarderen mijn mindfulnesstraining gemiddeld met een 8,7.

Thuis oefenen

Naast de wekelijkse bijeenkomst vraagt de training dagelijks ongeveer 45 minuten van je tijd. Thuis ga je namelijk aan de slag met de oefeningen die we in de les samen hebben gedaan. Je ontvangt daarvoor mp3 bestanden en een inspirerend werkboek. In het werkboek vind je achtergrondinformatie bij de wekelijkse thema's en per les een uitleg van de oefeningen en praktijkopdrachten. Dit zijn bijvoorbeeld eenvoudige bewegingsoefeningen en mindfulnessmeditatie, maar er zijn ook praktische oefeningen over omgaan met stress, grenzen en communicatie. Zo leer je mindfulness integreren in je dagelijks leven.

Individueel, in een groep of online?

Het volgen van een mindfulnesstraining kan in 1-op-1, in een kleine groep of vanuit je eigen huis online! Passend bij jouw voorkeur.

Groepstraining mindfulness

De achtweekse mindfulnesstraining MBSR/MBCT geef ik een aantal keren per jaar in groepsverband (min. 3 en max. 6 personen). We beginnen een training met een persoonlijk kennismakingsgesprek (30 minuten) en eventueel een uitgebreide HSP-analyse (bij hoogsensitiviteit en tegen gereduceerd tarief), zodat we elkaar alvast een beetje leren kennen. Daarna neem je deel aan de achtweekse groepstraining met de andere deelnemers. Het luisteren naar elkaars ervaringen geeft vaak veel herkenning, waardoor een groepstraining ook heel waardevol is voor je eigen proces.

De eerstvolgende groepstraining start 24 september 2019. Zie voor alle data de kalender op de homepage. Een groepstraining gaat door vanaf 3 deelnemers.

1-op-1 mindfulnesstraining

Misschien heeft een individuele training jouw voorkeur? Bijvoorbeeld omdat je met een thema wilt werken dat je liever niet in groepsverband wilt onderzoeken. Je kunt je dan aanmelden voor een individuele mindfulnesstraining.

De individuele mindfulnesstraining begint met een kennismakingsgesprek (30 min.) of een uitgebreide HSP-analyse (bij hoogsensitiviteit en tegen gereduceerd tarief). We bespreken jouw behoeften, de thema's die op dit moment voor jou spelen en datgene waar je graag mee aan het werk wilt. Voelt het goed? Dan maken we meteen 8 vervolgafspraken voor de individuele mindfulnesstraining.

De mindfulnesstraining biedt uitgebreid de ruimte om persoonlijk in te gaan op wat je tegenkomt tijdens jouw mindfulness beoefening. Zo werk je in 8 weken aan meer rust in je hoofd en balans in jouw leven.

Online HSP-mindfulnessprogramma

Woon je niet in de buurt van mijn praktijk in Assen, maar wil je wel graag een achtweekse individuele mindfulnesstraining MBSR/MBCT volgen bij iemand die gespecialiseerd is in hoogsensitiviteit? Dat kan! Speciaal voor HSP'ers heb ik een online programma ontwikkeld, zodat je vanuit je eigen huis een mindfulnesstraining bij me kunt volgen. Na een gratis en vrijblijvende telefonische intake en kennismakingsgesprek (30 minuten) beslis je of je verder wilt met dit online HSP-mindfulnessprogramma. Lees meer over het online HSP-programma

Investering mindfulnesstraining voor volwassenen

8-weekse mindfulnesstraining MBSR/MBCT
1 les per week van 60 tot 75 minuten (individueel) of 2 uur en 15 minuten (groepstraining)
Inclusief intake (30 minuten), 8 sessies, inspirerend werkboek met achtergrondinformatie en oefeningen, mp3 bestanden, telefonisch advies en mailwisseling tijdens de trainingsperiode
495 euro (1-op-1) of 350 euro per persoon (groepstraining). Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.

Betaalt je werkgever jouw mindfulnesstraining, dan geldt een zakelijk tarief van 695 euro (excl. BTW) voor een individuele mindfulnesstraining en 450 euro (excl. BTW) voor een groepstraining.

Prijs uitgebreide HSP-analyse

Tijdens dit persoonlijke gesprek vertel ik, aan de hand van de door jou ingevulde vragenlijst over de aangeboren karakteeigenschap hoogsensitiviteit, je leert over de werking van het hoogsensitieve brein (dat anders werkt dan bij niet-hoogsensitieve personen) en ik sta uitgebreid stil bij alle kwaliteiten van hoogsensitiviteit, maar ook bij de mogelijke valkuilen. Alles op basis van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken. Zo krijg je een helder beeld welke eigenschappen van jou te maken hebben met hoogsensitiviteit, wat een fijne start is voor een eventuele aansluitende mindfulnesstraining.
99 euro (75 tot 90 minuten) en voor kinderen/jongeren 75 euro (60 minuten). Geef je je meteen op voor een individuele mindfulnesstraining of een groepstraining, dan ontvang je 10% korting op de achtweekse mindfulnesstraining.

Vergoeding mogelijk door werkgever of zorgverzekeraar

Werkgevers zijn vrijwel altijd bereid de kosten van een mindfulnesstraining (of een persoonlijk coachtraject) te betalen. Hiervoor zijn opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar. Vraag altijd bij je werkgever naar de mogelijkheden voor een vergoeding. Ik werk steeds meer samen met werkgevers aan gezonde, mindfulle organisaties en kom dan ook graag in gesprek met je werkgever om de mogelijkheden en voordelen te bespreken.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een mindfulnesstraining vanuit de aanvullende verzekering. Ik ben categorie 1 lid van de VMBN (beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers) en voldoe daarmee aan de eis van de zorgverzekeraars om voor vergoeding in aanmerking te komen. Vraag je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Stuur je bericht

Wil je je aanmelden of heb je een vraag? 
Neem vrijblijvend contact met me op!

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief