NeverMindzz

Praktijk voor mindfulness & coaching bij hoogsensitiviteit

Sabiene Seip | Assen

Mindfulness voor volwassenen

Ren jij ook jezelf vaak voorbij? Heb je last van stress- of spanningsgerelateerde klachten? Draait je hoofd overuren? Slaap je slecht, ben je vaak moe of kun je niet meer genieten? En is het tijd voor een positieve verandering? Dan is deze achtweekse mindfulnesstraining net iets voor jou!

Resultaten mindfulnesstraining

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een mindfulnesstraining MBSR/MBCT helpt:

Je hebt minder stress
Je piekert minder
Je zit lekkerder in je vel
Je geniet meer van dit moment
Je kunt je beter ontspannen
Je ervaart meer rust
Je slaapt beter
Je leert milder naar jezelf te kijken
Je gaat bewuster met uitdagingen om
Je zelfvertrouwen neemt toe
Je kunt je beter concentreren
Je wordt effectiever
Je lichamelijke klachten nemen af
Je reageert minder impulsief
Je bent vriendelijker voor jezelf en anderen

Ook als je bewuster wilt leven, het beste uit jezelf wilt halen en jezelf persoonlijk wilt ontwikkelen is mindfulness iets voor jou!

Over de mindfulnesstraining

In 8 weken leer je verschillende mindfulness meditatieoefeningen en train je jouw brein intensief waardoor je meer rust, helderheid en ontspanning ervaart. Wekelijks doen we verschillende ervarings- en inzichtsoefeningen en bespreken we een mindful thema zodat je het geleerde, direct na de les, thuis kunt toepassen.

Mindfulness is als een mentale conditietraining, ook wel aandachttraining genoemd. Door dagelijks 45 tot 60 minuten te trainen, ben je er vaker bij met je aandacht en leer je jezelf en jouw automatische stresspatronen beter kennen. Door uit je automatische piloot te stappen kun je bewuste, frisse keuzes maken en jouw destructieve patronen doorbreken. Zo werk je in 8 weken naar meer rust, ruimte en richting in je leven.

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is eind jaren '70 in de VS ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. De afgelopen decennia is de belangstelling voor mindfulness enorm toegenomen over de hele wereld en uitgebreid wetenschappelijk onderzocht.

De thema's

De individuele mindfulnesstraining MBSR/MBCT voor volwassenen bestaat uit 8 wekelijkse lessen van ongeveer 60 tot 75 minuten. Iedere week behandelen we een ander thema en doen we andere oefeningen.

Mindful thema's per week:
1. De automatische piloot
2. Omgaan met hindernissen
3. Grenzen leren kennen
4. Stress management
5. Acceptatie en in actie komen
6. Omgaan met lastige gedachten
7. Goed voor jezelf zorgen
8. Compassie en gebruiken wat je hebt geleerd

Mijn werkwijze is praktisch, persoonlijk en 100% vrij van geitenwollen sokken!

Thuis oefenen

Naast de wekelijkse bijeenkomst vraagt de training dagelijks ongeveer 45 tot 60 minuten van je tijd. Thuis ga je namelijk aan de slag met de oefeningen die we in de les samen hebben gedaan. Je ontvangt daarvoor mp3 bestanden en een inspirerend werkboek. In het werkboek vind je achtergrondinformatie bij de wekelijkse thema's en per les een uitleg van de oefeningen en praktijkopdrachten. Dit zijn bijvoorbeeld eenvoudige yoga-oefeningen en mindfulnessmeditatie, maar er zijn ook praktische oefeningen over omgaan met stress, grenzen en communicatie. Zo leer je mindfulness integreren in je dagelijks leven.

Samen of individueel?

Het volgen van een mindfulnesstraining kan in een kleine groep of 1-op-1. Passend bij jouw voorkeur.

Groepstraining

Deze achtweekse mindfulnesstraining MBSR/MBCT geef ik een aantal keren per jaar in groepsverband (min. 3 en max. 8 personen). We beginnen een training met een kennismakingsgesprek en eventueel een uitgebreide HSP-analyse (tegen gereduceerd tarief), zodat we elkaar alvast een beetje leren kennen. Daarna neem je deel aan de achtweekse groepstraining met de andere deelnemers. Het luisteren naar elkaars ervaringen geeft vaak veel herkenning, waardoor een groepstraining ook heel waardevol is voor je eigen proces.

De eerstvolgende groepstraining start in september 2019. Zie voor alle data de kalender op de homepage. Een groepstraining gaat door vanaf 3 deelnemers.

1-op-1 training

Misschien heeft een individuele training jouw voorkeur? Bijvoorbeeld omdat je met een thema wilt werken dat je liever niet in groepsverband wilt onderzoeken. Je kunt je dan aanmelden voor een individuele mindfulnesstraining.

De individuele mindfulnesstraining begint met een kennismakingsgesprek (30 min.) of (tegen gereduceerd tarief) een uitgebreide HSP-analyse (anderhalf uur). We bespreken jouw behoeften, de thema's die op dit moment voor jou spelen en datgene waar je graag mee aan het werk wilt. Voelt het goed? Dan maken we meteen 8 vervolgafspraken voor de individuele training.

De mindfulnesstraining biedt uitgebreid de ruimte om persoonlijk in te gaan op wat je tegenkomt tijdens jouw mindfulness beoefening. Zo werk je in 8 weken aan meer rust in je hoofd en balans in jouw leven.

Kosten mindfulnesstrainingen

8-weekse mindfulnesstraining MBSR/MBCT
1 les per week van 60 tot 75 minuten (individueel) of 2 uur en 15 minuten (groepstraining)
Inclusief intake, 8 sessies, inspirerend werkboek met achtergrondinformatie en oefeningen, mp3 bestanden, telefonisch advies en mailwisseling tijdens de trainingsperiode
495 euro (1-op-1) of 350 euro per persoon (groepstraining). Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.
Betaalt je werkgever jouw mindfulnesstraining, dan geldt een zakelijk tarief van 695 euro (excl. BTW) voor een individuele mindfulnesstraining. Dit is inclusief een persoonlijke intake, een uitgebreide HSP-analyse (indien gewenst), een werkboek en al het oefenmateriaal.

Kosten uitgebreide HSP-analyse

Tijdens dit persoonlijke gesprek vertel ik uitgebreid over (de wetenschappelijke onderzoeken naar) hoogsensitiviteit en analyseren we samen de door jou ingevulde vragenlijst. Zo krijg je een helder beeld welke eigenschappen van jou te maken hebben met hoogsensitiviteit.
99 euro (75 tot 90 minuten). In combinatie met een mindfulnesstraining bedragen de kosten 45 euro.

Vergoeding

Werkgevers zijn vrijwel altijd bereid de kosten van een mindfulnesstraining (of een persoonlijk coachtraject) te betalen. Hiervoor zijn opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar. Vraag altijd bij je werkgever naar de mogelijkheden voor een vergoeding. Ik werk steeds meer samen met werkgevers aan gezonde, mindful organisaties en kom dan ook graag in gesprek met je werkgever om de mogelijkheden en voordelen te bespreken.

Soms vergoeden zorgverzekeraars een mindfulnesstraining. Vraag je zorgverzekeraar naar de eventuele mogelijkheden.

Stuur je bericht

Wil je je aanmelden of heb je een vraag? 
Neem vrijblijvend contact met me op!