Telefoon:06-30 34 14 10
Tom (32) - Accountmanager

Ik heb het altijd al lastig gevonden om echt met aandacht aanwezig te zijn bij de dingen die ik doe en bij wat ik voel. Ik keek veel terug op het verleden, maar vooral vooruit naar de toekomst. Dit gaf onrust en soms spanning. Ik kon niet volop genieten van het leven, zowel privé als op het werk.

Ik was niet bekend met mindfulness en ben de training bewust met een open blik en zonder verwachtingen in gegaan. De mindfulnesstraining van Sabiene heeft een goede opbouw, waardoor iedere les duidelijker wordt wat mindfulness inhoudt en hoe je dit in praktijk brengt. De lessen hebben een mooie balans tussen uitleg van de theorie en praktische oefeningen. Sabiene is een prettige trainer. Ik voelde me snel bij haar op mijn gemak in de 1-op-1 setting en ze vertaalt op een leuke en duidelijke manier de theorie naar het dagelijkse leven. Ze neemt rustig de tijd om te ondersteunen bij het uitvoeren van de meditaties en andere mindfulnessoefeningen.

Ik ervaar meer rust, ben zekerder en kan meer uit het moment halen

Tijdens de mindfulnesstraining ervaarde ik wekelijks vooruitgang. Het werd me al snel duidelijk dat veel oefenen nodig is om je de tools eigen te maken die je in de lessen meekrijgt. Een goed resultaat valt of staat met je eigen inzet, met name wanneer de training is afgerond en je het een plek geeft in het dagelijkse leven.

Het belangrijkste inzicht is dat het mijn eigen gedachten zijn die de grootste invloed hebben op mijn gevoelens en lichamelijke reacties op een situatie. Het is niet de situatie zelf of mijn omgeving die daarvoor verantwoordelijk is. De invloed van aangeleerde, automatische gedachten- en gedragspatronen zijn sterk, maar kun je met mindfulness écht veranderen. 

Ik verzet me minder als het even niet gaat zoals ik bedacht had en kan het makkelijker accepteren

Alleen al deze inzichten maken dat ik meer rust ervaar, zekerder ben en meer uit het moment kan halen. Ik verzet me minder wanneer het even niet gaat zoals ik bedacht had en kan het makkelijker accepteren, zonder het gelijk te willen veranderen. Dit geeft rust en betere aandacht voor de mooie en goede dingen op dat moment.