Telefoon:06-30 34 14 10
Sanne (30) - Communicatiespecialist

Ik had al veel over de voordelen van mindfulness en meditatie gehoord. Dat maakte me nieuwsgierig om het zelf te ervaren. Het kwam er steeds niet van om een professionele mindfulnesstrainer te zoeken. Ik wilde deze training namelijk wel zorgvuldig doen. Toen ik Sabiene leerde kennen, bleek het juiste moment aangebroken. Haar rust en begrip zorgden ervoor dat ik me meteen bij haar op mijn gemak voelde.

De mindfulnesstraining zag ik vooral als een manier om me persoonlijk verder te ontwikkelen. Ook wilde ik graag aan de slag met de onrust in mijn hoofd en me weer kunnen ontspannen. Dat lukte me na een stressvolle periode niet meer goed. Het was best een intensief proces, omdat ik heel erg met mezelf bezig moest. Ik werd me bewust van mijn valkuilen en één ervan is dat ik juist graag vervelende gevoelens wegstop. Ik ontdekte dat ik mijn sociale agenda zo vol plande dat ik letterlijk wegliep voor mezelf en voor moeilijke emoties in mijn leven.

Mindfulness heeft ervoor gezorgd dat ik veel bewuster ben gaan leven

Heel geleidelijk ontdekte ik dat het niet eng is om mijn emoties toe te laten. Ervan weglopen had me de afgelopen tijd meer kwaad dan goed gedaan. Ik leerde dat het vermijden van onaangename dingen een korte termijn oplossing is. De verleiding van vermijding. Het gaf me ontspanning en rust om verdriet, angst en onzekerheid te laten zijn in plaats van weg te duwen. Omdat ik er ruimte aan gaf kon ik juist meer loslaten en accepteren.

Het is inmiddels een aantal maanden geleden dat ik de mindfulnesstraining afrondde. Ik zit veel beter in mijn vel en ik herken mijn valkuil eerder. Als mijn sociale agenda weer eens te vol is, denk ik: 'Waarom doe ik dit nu? Wat zit hier onder?' Ik plan mijn vrije tijd nu veel bewuster en doe soms ook bewust niks. Lekker wat rondlummelen, dagdromen of een boek lezen,

Heel geleidelijk ontdekte ik dat het niet eng is om mijn emoties toe te laten

Ik denk dat iedereen iets aan een mindfulnesstraining heeft, ook al heb je geen klachten. In die acht weken ga je door een bewustwordingsproces dat transformerend is. Ik weet nu in ieder geval veel beter wie ik ben en wat ik wil.