Telefoon:06-30 34 14 10
Kleine groep of individueel
Reiki 1 inwijding en cursus
beschrijving
cursusinhoud
ervaringen
Over deze Reiki I inwijding en cursus

Jezelf de inwijding tot Reiki 1 en de bijbehorende cursus gunnen, is een cadeau voor het leven! In de Reiki 1 cursus ga je vooral jezelf leren behandelen, om de energie goed te laten integreren en je energiekanaal te zuiveren. Reiki 1 is gericht op het fysieke niveau. Je leert om lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn en spanningsklachten te behandelen bij jezelf en de mensen in je privésfeer. In deze eerste Reiki cursus wordt je energiekanaal geopend voor het ontvangen en doorgeven van de universele levensenergie.

In deze fase kan het behandelen met Reiki je helpen om spanning en stress los te laten, waardoor je diep kunt ontspannen en meer innerlijke rust ervaart. Je krijgt een betere verbinding met je lijf, komt makkelijker uit je hoofd en maakt contact met je intuïtie. Ook helpt het werken met Reiki om meer in je eigen energie te zitten en je af te schermen voor de energie van anderen. Je leert beter bij jezelf te blijven.

Naast mondelinge uitleg en veel samen oefenen, krijg je toegang tot een online leeromgeving met uitgebreid cursusmateriaal voor thuisstudie en als naslagwerk. Het materiaal bevat onder andere een werkboek, achtergrondinformatie, een video, foto's en beschrijvingen van de reiki-zelfbehandeling en behandeling van anderen. De cursus Reiki 1 bestaat uit 2 dagdelen en zelfbehandelingen.

Na 3 weken plannen we een terugkommoment om je reiki-ervaringen te delen, eventuele vragen te stellen, te oefenen en de cursus af te ronden. Je krijgt na afloop een certificaat.

Ik geef de cursus Reiki 1 vanaf 2 deelnemers. Meld je je aan met bijvoorbeeld een vriendin, vriend of collega, dan spreken we in onderling overleg de lessen af. Een individuele cursus is mogelijk tegen meerprijs.

Op woensdagochtend 2 december is de eerstvolgende groepscursus gepland. De terugkomdag plannen we in overleg.

Resultaten van Reiki 1
Je kunt jezelf  behandelen
Je ervaart diepe ontspanning
Je kunt je naasten behandelen
Je kunt pijn verzachten
Je slaapt beter
Je heelt je (energie) blokkades
Je weerstand verbetert
Je zelfvertrouwen verbetert
Je verbindt je met je intuïtie
Je krijgt meer energie
Je zit beter in je vel
Je komt dichter bij jezelf
Veelgestelde vragen
Wat is reiki?

'Reiki' is het Japanse woord voor 'universele levensenergie'. De energie die ons allemaal omringt en die we allemaal (beter) kunnen leren gebruiken. Na een inwijding in Reiki I kun je deze energie inzetten voor de heling van je eigen mentale en fysieke gezondheid, eenvoudig door je handen (waaruit de energie straalt) op bepaalde posities op je lichaam te houden of er net boven. Je ervaart de stroming van de energie in de vorm van bijvoorbeeld warmte, tintelingen of een soort van elektrische schokjes. Je kunt met Reiki I ook de mensen in je privésfeer behandelen met reiki.

Hoe gaat een inwijding in zijn werk?

Voor jou is het eenvoudigweg een kwestie van zitten en ondergaan, waarna je eerst een periode (ongeveer 3 weken) zult ervaren waarin je zelf gezuiverd wordt. Na de inwijding en zuivering merk je dat je meer met de energie kunt. Je komt meer in contact met je intuïtie en wie je werkelijk bent. Het proces van innerlijke groei wordt in werking gezet en je zult de energie voelen stromen. Je bent na de inwijding van Reiki I in staat jezelf en anderen een volledige behandeling te geven.

Wat doen we tijdens de cursus?

Je krijgt na aanmelding toegang tot de online leeromgeving waarin je lesmateriaal vindt over de achtergrond, werking en toepassing van reiki. We plannen 2 afspraken. De eerste afspraak staat in het teken van je inwijding, van kennisoverdracht en praktisch oefenen. We doen dat samen of in een kleine groep en je hebt alle gelegenheid je vragen te stellen. Na 3 weken hebben we een terugkommoment. Na drie weken komen we weer bij elkaar om ervaringen uit te wisselen, eventuele vragen te stellen, te oefenen en de cursus af te ronden.

Kan ik meteen na de inwijding mezelf behandelen met reiki?

Ja, je begint al meteen na de inwijding met de reiki-zelfbehandeling. We oefenen dat samen. Je zult merken dat je energie toeneemt in de zuiveringsperiode, de 3 weken na de inwijding. Het is belangrijk om jezelf dagelijks of in ieder geval met grote regelmaat een reiki-zelfbehandeling te geven in deze periode.

Blijft de reiki altijd aanwezig na de inwijding?

Ja, je blijft de rest van je leven toegang houden tot reiki. Wel is het belangrijk om regelmatig jezelf en/of anderen te behandelen, zodat de reiki volop blijft stromen en zelfs sterker wordt in de loop der jaren.

Wanneer kan ik anderen behandelen?

Met Reiki I kun de mensen in de privésfeer al behandelen met reiki op fysiek niveau. Na de inwijding en cursus Reiki II kun je ook anderen behandelen op fysiek, mentaal én emotioneel niveau. Je leert in Reiki II ook afstandsbehandelingen te geven en te werken met de reiki-symbolen die je energie vele malen sterker maken.

Wat kun je verwachten tijdens de cursus Reiki I?

We beginnen met het intuïtief trekken van een kaart met daarop een thema. Dit geeft een beeld welk thema bij jou wat meer aandacht nodig heeft. Na uitleg en een aantal oefeningen ontvang je de inwijding.

Daarna gaan we volop oefenen met reiki, op onszelf maar ook op elkaar. Hierdoor leer je hoe reiki werkt en hoe je het kunt gebruiken. Natuurlijk is er alle tijd voor het stellen van je vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Tijdens de cursus krijg je meer contact met je intuïtie en ontdek je steeds beter wie je bent. Na de inwijding wordt een proces van innerlijke groei in werking gezet en voel je de energie stromen. Aan het einde van de eerste cursusdag kun je jezelf en je naasten behandelen met reiki. Daarna ga je drie weken oefenen met het geven van reiki om nog beter te ontdekken hoe je reiki kunt gebruiken en om het je nog meer eigen te maken. De reiki energie wordt steeds sterker deze periode en blokkades verdwijnen.

Na drie weken komen we opnieuw bij elkaar om te oefenen, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Je rondt de cursus af met een certificaat.

Tijdens deze praktische cursus en in je online lesmateriaal komen de volgende thema's aan bod.

Thema's

1. De geschiedenis van reiki
2. Wat is reiki?
3. Wat zijn de effecten van reiki?
4. De 5 reiki-leefregels
5. De inwijding
6. De fysieke zuiveringsperiode
7. De zelfbehandeling uitgelegd
8. Andere toepassingen van reiki bij jezelf
9. Oefenen met energie en gronden
10. Oefenen met de reiki-zelfbehandeling

Na Reiki I kun je door naar de cursus Reiki II. Je leert dan ook op mentaal en emotioneel niveau te behandelen en ontdekt dat je zelfbewustzijn steeds sterker wordt. Emotionele en mentale blokkades worden losgelaten.

Ook leer je bij Reiki II op afstand te behandelen. De energie die via de Reiki Master aan jou wordt doorgegeven, wordt nu vier keer zo sterk als bij Reiki I.

Ervaringen

Je leest hieronder een aantal ervaringen.

over de Reiki 1 inwijding en cursus

Toen ik na de inwijding mijn eerste behandeling aan een gezinslid gaf, merkte ik plotse temperatuurverschillen in mijn handen en tintelingen. Toen ik na de behandeling vroeg naar haar ervaringen, gaf ze aan dat zij hetzelfde had ervaren. Daarnaast heeft ze de rest van de dag geen last meer gehad van haar verstopte neus, verdween haar hoofdpijn en gaf ze aan ’s nachts erg goed geslapen te hebben. Dit is ook waar ik de zelfbehandeling zelf dagelijks voor gebruik. Ik kwam altijd al moeilijk in slaap en piekerde 's avonds veel in bed. Reiki helpt me om meer rust te krijgen en om sneller en meer ontspannen in slaap te vallen. Nog steeds begrijp ik niet hoe reiki werkt. Misschien heb ik er zelfs nog steeds wel moeite mee om het te geloven, ondanks dat ik het zelf zie en ervaar. Maar dat het werkt, staat voor mij vast. En dat het best handig is om te kunnen ook.

Lees verder
over de Reiki 1 inwijding en cursus

Voorheen merkte ik dat ik na een drukke (werk)dag vermoeid en energieloos thuis kwam vanwege alle drukte en vele prikkels op het werk. Ik geef mezelf nu bijna iedere ochtend en avond een reiki-behandeling. Tijdens de behandeling kom ik even helemaal tot rust, wat meteen ook voor een rustige en bewuste ademhaling zorgt. Als ik de dag op deze manier begin, kom ik met volle energie thuis. Een heel verschil met de dagen zonder reiki! Ook merk ik dat ik veel beter slaap na een reiki-behandeling en helpt het mij bij hoofdpijn en een verstopte neus.

Lees verder