NeverMindzz

Mindfulness & coaching bij hoogsensitiviteit, stress en burn-out

Sabiene Seip | Assen

Uniek! Online HSP-mindfulnessprogramma vanuit je eigen huis

Speciaal voor HSP'ers heb ik een online mindfulnessprogramma ontwikkeld, zodat je vanuit je eigen, veilige thuis een mindfulnesstraining bij me kunt volgen. Na een gratis en vrijblijvend intake- en kennismakingsgesprek (telefonisch of via beeldbellen) beslis je of je verder wilt met dit unieke online HSP-mindfulnessprogramma!

Je krijgt:

een uitgebreid intake- en kennismakingsgesprek (telefonisch of via beeldbellen)
een uitgebreide HSP-analyse op basis van jouw ingevulde HSP-vragenlijst, waarin we inzoomen op jouw kwaliteiten en je valkuilen. Je leert alles over hoogsensitiviteit en het hoogsensitieve brein, waarin ik de meest recente wetenschappelijke kennis over hoogsensitiviteit gebruik.
een volledige achtweekse mindfulnesstraining MBSR/MBCT
telefonisch advies en mailwisseling tijdens de hele trainingsperiode (buiten de sessies om)

Live online videoverbinding

We hebben alle sessies live contact via laptop, tablet of mobiele telefoon. We zien en horen elkaar dus via een digitale videoverbinding (Zoom) zodat we zo dicht mogelijk de situaties van persoonlijk contact benaderen. Dus geen vooraf opgenomen video's of ingesproken oefeningen, maar persoonlijk contact via moderne digitale middelen. Op die manier waarborg ik dezelfde kwaliteit als van een mindfulnesstraining waarbij we samen in dezelfde ruimte aanwezig zijn.

Uiteraard ontvang je ook een inspirerend werkboek en alle benodigde materialen om thuis te kunnen oefenen!

Mindfulness en hoogsensitiviteit

Als HSP ben je niet alleen gevoelig voor interne en externe prikkels, maar verwerk je die prikkels ook veel intenser. Je zit waarschijnlijk vaak in je hoofd, hebt de neiging veel te piekeren, slaapt (daardoor) slecht, doet langer over het maken van keuzes, ervaart sneller stress en verhoogde spierspanning en het risico bestaat dat je bij langdurige overprikkeling makkelijk afglijdt tot overspannenheid of uiteindelijk zelfs een burn-out.

Met behulp van mindfulnessoefeningen leer je om jezelf eens even niet op de buitenwereld te richten en rekening te houden met de verwachtingen van anderen. Je leert om naar binnen te keren en contact te maken met je eigen gedachten, gevoelens, emoties en lichaamssensaties.

Zo komt je hoogsensitieve brein tot rust en kunnen je lichaam en geest ontspannen. De overprikkeling verdwijnt en je kunt als HSP weer profiteren van de kwaliteiten die hoogsensitiviteit met zich meebrengt, zoals intens genieten, creatief denken, kansen en mogelijkheden zien, je goed kunnen inleven in anderen, analytisch denken en goed op jezelf reflecteren.

Wat levert het HSP-mindfulnessprogramma je op?

Je hebt minder stress
Je piekert minder
Je zit lekkerder in je vel
Je geniet meer van dit moment
Je kunt je beter ontspannen
Je ervaart meer rust
Je slaapt beter
Je leert milder naar jezelf te kijken
Je gaat bewuster met uitdagingen om
Je zelfvertrouwen neemt toe
Je kunt je beter concentreren
Je wordt effectiever
Je lichamelijke klachten nemen af
Je reageert minder impulsief
Je bent vriendelijker voor jezelf en anderen

Ook als je bewuster wilt leven, het beste uit jezelf wilt halen en jezelf persoonlijk wilt ontwikkelen is mindfulness iets voor jou!

"Ik heb zoveel geleerd over mijn hoogsensitiviteit en door mindfulness ga ik nu veel rustiger om met stressvolle situaties"


Evi (20) - HBO Studente en hoogsensitief

De acht thema's van mindfulness

1. Uit de automatische piloot en bewuster leven
2. Herkennen van en omgaan met hindernissen
3. Grenzen leren (h)erkennen
4. Stress management
5. Acceptatie en in actie komen
6. Omgaan met lastige gedachten
7. Goed voor jezelf zorgen
8. Compassie en gebruiken wat je hebt geleerd

Mijn werkwijze is praktisch, persoonlijk en nuchter! Deelnemers waarderen mijn mindfulnesstraining gemiddeld met een 8,7.

Thuis oefenen

Naast de wekelijkse online sessie vraagt de training dagelijks ongeveer 30 minuten van je tijd. Thuis ga je namelijk aan de slag met de oefeningen die we in de les samen hebben gedaan. Je ontvangt daarvoor mp3 bestanden en een inspirerend werkboek. In het werkboek vind je achtergrondinformatie bij de wekelijkse thema's en per les een uitleg van de oefeningen en praktijkopdrachten. Dit zijn bijvoorbeeld eenvoudige bewegingsoefeningen en mindfulnessmeditatie, maar er zijn ook praktische oefeningen over omgaan met stress, grenzen en communicatie. Zo leer je mindfulness integreren in je dagelijks leven.

Investering

HSP-analyse + een achtweekse individuele mindfulnesstraining MBSR/MBCT
Inclusief gratis en vrijblijvend telefonisch of persoonlijk kennismakingsgesprek (in Assen)
Inclusief inspirerend werkboek met achtergrondinformatie en oefeningen, mp3 bestanden, telefonisch advies en mailwisseling tijdens de trainingsperiode
9 afspraken van ongeveer 75 minuten per keer
545 euro (online individueel) of 415 euro (online groepstraining)

Vergoeding mogelijk door werkgever of zorgverzekeraar

Werkgevers zijn vrijwel altijd bereid de kosten van een mindfulnesstraining (of een persoonlijk coachtraject) te betalen. Hiervoor zijn opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar. Vraag altijd bij je werkgever naar de mogelijkheden voor een vergoeding. Ik werk steeds meer samen met werkgevers aan gezonde, mindfulle organisaties en kom dan ook graag in gesprek met je werkgever om de mogelijkheden en voordelen te bespreken.
Betaalt je werkgever jouw online mindfulnesstraining, dan geldt een zakelijk tarief van 895 euro voor een individueel traject..

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een mindfulnesstraining vanuit de aanvullende verzekering. Ik ben categorie 1 lid van de VMBN (beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers) en voldoe daarmee aan de eis van de zorgverzekeraars om voor vergoeding in aanmerking te komen. Bekijk de vergoedingen en vraag je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Stuur je bericht

Wil je je aanmelden of heb je een vraag? 
Neem vrijblijvend contact met me op!

Ik meld me aan voor Tips over HSP en mindfulness