NeverMindzz

Mindfulness & coaching bij hoogsensitiviteit

Sabiene Seip | Assen

Mindfulness op het werk

Steeds meer bedrijven ontdekken de kracht van mindfulness. Mindfulness wordt onder andere ingezet in het kader van mentale fitheid, stress en burn-out, verzuimpreventie en reïntegratie. Er zijn verschillende mogelijkheden. Van inspirerende mindfulness workshop tot mindfulnesstrainingen op maat. Altijd nuchter, inspirerend, concreet en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken naar stress en mindfulness.

Waarom mindfulness op het werk?

Het snel groeiende aantal wetenschappelijke publicaties bevestigt dat mindfulnesstraining in organisaties positieve effecten heeft op de gezondheid, effectiviteit en de houding van de werknemers. Bedrijven die hun medewerkers een achtweekse mindfulnesstraining aanbieden zien het ziekteverzuim en het risico op stress en burn-out van hun medewerkers afnemen, en het algemene welbevinden en de tevredenheid van medewerkers toenemen. Werknemers voelen zich energieker en ervaren een betere werk-privé balans.

Professionals die mindfulness beoefenen:
werken effectiever
zijn stressbestendiger
hebben minder last van negatieve gedachten
kunnen zich beter focussen en concentreren
communiceren effectiever
kunnen beter omgaan met conflicten
zijn creatiever en innovatiever
hebben meer werkplezier
hebben meer overzicht in complexe situaties
kunnen beter prioriteiten stellen
hebben minder stress-gerelateerde klachten
kunnen dichter bij zichzelf blijven

Download de brochure 'Mindfulness op het werk' via de knop hieronder voor uitgebreide informatie.
Mindfulness workshops

Voor bedrijven verzorg ik mindfulness workshops op maat voor groepen van 2 tot 12 personen. Een mindfulness workshop is een laagdrempelige manier om kennis te maken met mindfulness. Want wat is het nou eigenlijk? Wat zijn de effecten? Natuurlijk gaan we aan de slag met praktische oefeningen die iedere medewerker direct toe kan passen, zowel thuis als op het werk. Een workshop is een eerste kennismaking met mindfulness. Echte resultaten kun je pas verwachten na een achtweekse mindfulnesstraining en met voldoende inzet om te oefenen!

Mindful werken training

De mindful werken training is een incompany programma speciaal voor professionals uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg. In de mindful werken training gaan we in 8 sessies aan de slag met het trainen van de mind. Dit programma wordt vaak ingezet op basis van open inschrijving zodat alleen die collega's meedoen die ook echt commitment durven en kunnen geven aan het programma. Zo bereiken we in 8 sessies diepgang en werkelijke verandering.

In een groep of individueel

Een groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers om het persoonlijke karakter te waarborgen. We besteden aandacht aan veiligheid in de groep, omdat de oefeningen met elkaar worden nabesproken. Het is daarbij niet nodig om uitgebreid persoonlijke ervaringen te delen in de groep om optimaal resultaat uit de training te halen. De training bestaat uit 8 sessies van 2 uur.

Ik start voorafgaand aan de achtweekse mindfulnesstraining met een persoonlijk intakegesprek met iedere deelnemer, halverwege heb ik een tussentijds individueel evaluatiegesprek met iedereen en 8 weken na afloop van de achtweekse mindfulnesstrainining wordt een terugkomsessie gepland om ervaringen uit te wisselen, en kennis en praktische oefeningen op te frissen. Het hele mindfulness vitaliteitsprogramma beslaat ongeveer 4 maanden (11 bijeenkomsten). In deze periode hebben deelnemers de mogelijkheid mij persoonlijk te raadplegen wanneer zij vragen hebben of een advies wensen.

Individuele training

Een individuele mindfulnesstraining biedt meer ruimte om persoonlijke thema’s verder uit te diepen. De 1-op-1 mindfulnesstraining bestaat uit 8 sessies van ongeveer 75 minuten in mijn praktijk of op locatie. Ook in dit geval starten we met een persoonlijk intakegesprek, en sluiten we af met een terugkomsessie 8 weken na afloop van de achtweekse training.

Investering

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een offerte. Via de knop hierboven kun je de uitgebreide informatiebrochure downloaden.

Stuur je bericht

Wil je je aanmelden of heb je een vraag? 
Neem vrijblijvend contact met me op!

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief