Telefoon:06-30 34 14 10
Josette (39) - GZ-Psycholoog

Ik zat ziek thuis met een heftige burn-out, waar ik maar wat graag van af wilde. Er moest een manier zijn om mijn lichaam beter te leren voelen en te begrijpen. Een oplossing waarmee ik kon werken aan mijn herstel. Ik had wel eens eerder over een mindfulnesstraining gedacht, maar ik ervaarde een drempel en de nood was steeds niet hoog genoeg. Blijkbaar moesten mijn klachten eerst nog heftiger worden. De burn-out maakte dat ik niet meer voor mezelf kon weglopen. Ik moest iets doen waarmee ik uit mijn hoofd zou komen en contact kon leren maken met mijn lichaam en emoties. Nu had ik het echt nodig!

Acht weken lang bezocht ik Sabiene iedere week voor een les. De rust en mindfulle houding die ze in alles uitstraalt, vond ik heel fijn. Net als haar prettige stem, die de mindfulnessoefeningen extra speciaal maakten. De regelmaat van de wekelijkse lessen en de stok achter de deur vond ik heel helpend. Vooraf leek het best veel, maar ik vond het heel goed vol te houden. Ook omdat het me meteen resultaat opleverde: ik nam eindelijk op een goede manier weer eens de tijd voor mezelf en de oefeningen gaven me naast rust ook veel inzicht in mezelf. Tijdens de lessen was ik even helemaal uit mijn hoofd. Het was voor mij een fijne ontdekking dat ik niet zoveel over mezelf hoefde te praten, maar dat we vooral oefeningen deden. Er waren wel gesprekken, maar ik hoefde niet zoals bij andere coaching of therapie alleen maar over mezelf te praten.

Mindfulness heeft me geleerd mijn leven vaker op de rem te zetten

Ik merkte al snel dat er veel onrust en ongeduld in me zat. Altijd druk bezig, altijd snel willen, mezelf niet de tijd gunnen voor een korte pauze maar altijd doorgaan met rennen en vliegen. De lessen bij Sabiene maakten dat ik de training ook echt vol hield. Thuis had ik het oefenen anders al lang opgegeven. Ik zou denken: wat saai en wat duurt de oefening lang. Maar juist het blijven oefenen ondanks mijn onrustige lijf en mijn hoofd vol gedachten was de beste les die ik kon krijgen: ik werd hard geconfronteerd met mezelf. Die onrust en het ongeduld waren precies de oorzaak van mijn burn-out! Dat ik nooit eens echt tijd nam voor mezelf, maar altijd iets van mezelf moet doen.

Ik heb geleerd mijn leven vaker op de rem te zetten. Ik deed altijd heel hard mijn best om te proberen dichter bij mijn gevoel te komen. Ik vond dat altijd heel ingewikkeld, maar ik heb nu gemerkt dat het helemaal niet ingewikkeld is. Je gevoel is altijd dichtbij. Je hoeft alleen maar even te stoppen met wat je aan het doen bent en op te merken wat er is. En jezelf af te vragen wat je op dat moment nodig hebt. Mindfulness heeft me geleerd om te zijn in plaats van altijd maar te doen. Het heeft me veel dichter bij mezelf gebracht!