NeverMindzz

Mindfulness & coaching bij hoogsensitiviteit, stress en burn-out

Sabiene Seip | Assen

Online mindfulness voor kinderen & jongeren

Ben je snel afgeleid? Pieker je veel, waardoor je slecht slaapt en vaak moe bent? Of ben je misschien onzeker over jezelf? Vaak angstig of verdrietig? Er zijn een heleboel redenen om een mindfulnesstraining te volgen. Met de praktische mindfulnessoefeningen leer je jezelf beter te concentreren, je gedachten tot rust te brengen en je meer te ontspannen.

Wat is mindfulness?

Mindfulness leert je (beter) je gedachten en gevoelens op te merken en er met vriendelijke aandacht naar te kijken, zonder er meteen iets aan te willen veranderen. Je leert te zien hoe je gedachten invloed hebben op je gevoelens en reacties en hoe je bij paniek, stress, angst of zorgen bij je eigen rustpunt komt. Je kunt dingen beter accepteren zoals ze zijn en bent meer aanwezig in het 'hier-en-nu' en niet voortdurend bezig met dingen die nog gaan komen of al geweest zijn. Dat geeft heel veel rust.

Over de training

De hoogsensitieve en/of hoogbegaafde kinderen en jongeren die ik begeleid ervaren vaak onzekerheid, stress, (faal)angst, piekergedachten, slaapproblemen en onrust. In mijn mindfulnesstraining voor kinderen en jongeren volg ik de wetenschappelijk onderzochte lesmethode van David Dewulf, een gerenommeerde Vlaamse mindfulnesstrainer voor kinderen, jongeren en volwassenen. Deze lesmethode is gebaseerd op de volwassen mindfulnesstraining MBSR/MBCT. Dezelfde thema's komen aan bod, maar uiteraard aangepast aan de leeftijd van de kinderen en jongeren.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat na een achtweekse training kinderen en jongeren:
minder stress ervaren
minder angstgevoelens hebben
minder depressieve gevoelens hebben
meer eigenwaarde en zelfvertrouwen hebben

Tijdens de mindfulnesstraining doen we oefeningen waardoor kinderen en jongeren beter merken wat ze in hun lijf voelen en waar hun hoofd vol mee zit. Vaak hebben hoogsensitieve kinderen en jongeren moeite om verbinding te maken met de gevoelens in hun lichaam en met het benoemen van emoties. Ze leven veel in hun hoofd en hebben minder contact met het lichaam. We besteden hier tijdens de mindfulnesstraining veel aandacht aan. Ze leren hun eigen gedachten, lichaamssensaties en emoties beter herkennen en benoemen.

Iedere les staat een ander thema centraal (aangepast aan de leeftijd):
1. Aandacht voor de ademhaling
2. Aandacht voor het lichaam en aangename momenten
3. Aandacht voor je grenzen en onaangename momenten
4. Aandacht voor stress en stilte
5. Aandacht voor gedachten en gevoelens
6. Aandacht voor je interpretaties en communicatie
7. Zorgen voor jezelf
8. Aandacht voor je heartfulness (compassie en vriendelijkheid)

Het is de bedoeling dat de kinderen het liefst elke dag thuis oefenen. Dat is soms best lastig, want kinderen hebben het al druk genoeg en oefenen vraagt discipline. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zelfs alleen het oefenen tijdens de lessen al positieve resultaten oplevert. Ik push de kinderen en jongeren dan ook niet, maar probeer wel uit te leggen dat oefenen helpt om nog meer resultaat te krijgen.

De thema's worden uiteraard besproken op leeftijdsniveau. De kinderen krijgen een mooi werkboek met uitleg over alle thema's, zodat ze dit thuis nog eens kunnen nalezen. Ook staan in het werkboek per les alle oefeningen opgeschreven.

Via de inlogmodule op mijn website kunnen ze alle mp3 geluidsbestanden downloaden op hun mobiele telefoon, laptop of tablet. Dit zijn begeleide oefeningen, zodat ze thuis zelfstandig kunnen oefenen.

Het is voor ouders mogelijk om telefonisch of per e-mail tijdens de mindfulnesstraining op de hoogte te blijven. Daarin respecteer ik wel de privacy van de (oudere) kinderen.

Online individuele mindfulnesstraining

De meeste (hoogsensitieve) kinderen en jongeren vinden het niet fijn om in een onbekende groep een training te volgen. Daarom geef ik uitsluitend individuele mindfulnesstrainingen (1-op-1) aan kinderen en jongeren. Vanwege het coronavirus kan dit momenteel alleen ONLINE. Ze kunnen op ieder moment starten op een dag en tijd in overleg.

Kosten online mindfulness voor kinderen (basisschool leeftijd)

6-weekse (!) mindfulnesstraining op maat voor kinderen (8 t/m 11 jaar)
1 les per week van 45 minuten
Inclusief persoonlijke intake en kennismaking (30 minuten), werkboek met oefeningen en audiobestanden voor thuis, telefonisch advies en mailwisseling met de ouders tijdens de trainingsperiode
270 euro. Het is mogelijk om in twee termijnen te betalen.

Kosten online mindfulness voor jongeren (middelbare school leeftijd)

8-weekse mindfulnesstraining voor jongeren
1 les per week van 60 minuten
Inclusief persoonlijke intake en kennismaking (30 minuten), werkboek met oefeningen en audiobestanden voor thuis, telefonisch advies en mailwisseling met de ouders tijdens de trainingsperiode
395 euro (10% korting na een HSP-analyse). Het is mogelijk om in twee termijnen te betalen.

Kosten uitgebreide HSP-analyse

Tijdens dit persoonlijke gesprek gaan we diep in op de voor/door jouw kind ingevulde vragenlijst over hoogsensitiviteit. je leert alle op de wetenschap gebaseerde kennis over hoogsensitiviteit, over de werking van het hoogsensitieve brein (dat anders werkt dan bij niet-hoogsensitieve personen) en ik sta uitgebreid stil bij alle kwaliteiten van hoogsensitiviteit, maar ook bij de mogelijke valkuilen. Alles op basis van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken. Zo krijgen jij en je kind een helder beeld welke eigenschappen te maken hebben met hoogsensitiviteit, wat een fijne start is voor een eventuele aansluitende mindfulnesstraining.
59 euro (60 minuten) voor kinderen/jongeren. Geef je jouw kind daarna op voor een individuele mindfulnesstraining, dan ontvang je 10% korting op de mindfulnesstraining.

Stuur je bericht

Wil je je aanmelden of heb je een vraag? 
Neem vrijblijvend contact met me op!

Ik meld me aan voor Tips over HSP en mindfulness