Telefoon:06-30 34 14 10
Jolijn (18) - HBO Studente

Een tijdje geleden ben ik begonnen bij Sabiene en wat heeft dit mij veel geholpen! Ik begon oorspronkelijk met een mindfulnesstraining, maar door Sabiene ben ik er achter gekomen dat ik hoogsensitief ben. Eindelijk wist ik wat er al die jaren aan de hand was: het altijd goed willen doen, sfeergevoelig, moe zijn na het bezoek aan drukke plekken, sterk reageren op geluid en het vele nadenken. Ik dacht altijd al dat er iets was, maar wist nooit precies wat en wat ik er mee aan moest.

Door de training heb ik geleerd hoe ik met hoogsensitief zijn om moet gaan en snap ik mijzelf nu ook veel beter. Dit laatste vond ik vooral heel fijn, ik heb nu door hoe mijn hoogsensitieve brein werkt en hoe dit invloed heeft op mijn uitingen. Ik ben veel rustiger in mijn hoofd en dat heeft mijn omgeving ook gemerkt. Ik ben meer ontspannen en reageer minder heftig.

Ik heb geleerd mijn gedachten van een afstandje te bekijken

Wat ik ook heel mooi vond was dat Sabiene mij ook de mooie kanten van hoogsensitief zijn heeft laten zien, zoals dat je extra kunt genieten van de kleine dingen en zorgzaam bent. Verder ben ik ook heel anders gaan denken. Ik heb geleerd om gedachten van een afstandje te bekijken. Hierdoor kwam ik er achter hoe negatief ik soms eigenlijk denk. Nu ben ik veel positiever en ook veel liever voor mezelf geworden. Wanneer nu een negatieve gedachte komt zoals: 'Ik kan het niet,' kap ik hem af en zeg ik tegen mezelf: 'Nee, je kan dit!'.

Je leert aan jezelf werken. Ik heb hier na de lessen dan ook wat uren in gestoken. Door oefening leer je jezelf steeds beter kennen en zul je zien dat je steeds meer vooruit gaat. Ik heb nu skills zoals mediteren ontwikkeld die ik altijd kan gebruiken en nu ook wekelijks gebruik. 

De sfeer was ontspannen en ik voelde mij altijd op mijn gemak

Ik vond het heel fijn dat er wekelijkse lessen waren, dit gaf een stok achter de deur. Dit gaf mij ook veel motivatie om thuis te oefenen. Verder vond ik het ook altijd heel fijn om naar de lessen te gaan. De sfeer was ontspannen en ik voelde mij altijd op m‘n gemak.

Als je hoogsensitief bent of gewoon meer rust in je hoofd wilt zou ik geen moment meer twijfelen en je aanmelden, dit heeft mij zoveel geholpen. Zeker een aanrader!