Telefoon:06-30 34 14 10
Zat van saaiheid en sleur?

Als je ’s avonds op de bank voor de tv zit, overvalt je dat gevoel van enorme saaiheid. Daar zit je. Alweer! Je kunt precies voorspellen wat er elke dag van de week gebeurt. Zelfs de maaltijden zijn iedere dag van de week hetzelfde. Elke dag is een sleur geworden.

Dit weekend ging ook al zo snel voorbij. Je had echt tijd aan jezelf willen besteden en eens willen rondneuzen op internet of er nog leuke vacatures voor je zijn. Of misschien een nieuwe opleiding? Een lekkere voorjaarsvakantie boeken? Je hebt behoefte aan nieuwe prikkels. Gewoon, dat er eens iets gebeurt! Zelfs het saaie weer past zich aan aan je stemming. Het is geen winter, het is nog geen voorjaar. Het is grijs en saai. Buiten en binnen.

Dat is die tegenstelling in jou. Aan de ene kant hou je van afwisseling, uitdaging en nieuwe prikkels en aan de andere kant heb je ook zo die rust nodig. Je lekker terugtrekken in je eigen wereld. Lekker wat aanrommelen en alleen doen wat jij graag wilt.

En dan nog leren die balans te vinden tussen je gaspedaal en je rem. Het lijkt je maar niet te lukken. Of je gaat full speed of je bent niet vooruit te branden. Bij jou gaat ook nooit eens iets ‘normaal’.

Welkom in de wereld van de hoogsensitieve high sensation seeker (HSP/HSS)! Tenminste, grote kans dat jij je in dit type HSP herkent als je al tot zover bent gekomen met lezen. En ik snap je, ik ben er zelf ook zo één. En als ik iets had willen weten, al jaren geleden, dan was het hoe ik die rem bij mezelf had kunnen vinden. Hoe ik af en toe ook gewoon eens zou kunnen zitten met een boek of tijdschrift. Hoe ik ook gewoon eens zou kunnen niksen. Want als jij altijd maar full speed door het leven dendert, dan ga je je zelf onherroepelijk een keer tegenkomen. Net als ik, toen ik jaren geleden burn-out raakte.

Aan de ene kant hou je van afwisseling, uitdaging en nieuwe prikkels en aan de andere kant heb je ook zo die rust nodig

En weet je wat mij daarin geholpen heeft? Zelfs zoveel dat ik er mijn vak van heb gemaakt? Mindfulness! Leren te zijn in dit moment. En niet met mijn hoofd al bezig zijn met morgen en volgende week. Checken wat er allemaal nog op mijn to-do lijstje staat. Dat to-do lijstje raakt namelijk nooit leeg, maar jij wel.

En mocht je nu denken dat mindfulness helemaal past bij dat saaie gevoel waar je zo’n hekel aan hebt, dan daag ik je uit. Je gaat met een 8-weekse mindfulnesstraining namelijk hele nieuwe, bijzondere dingen over jezelf ontdekken. Je leert jezelf écht kennen. Je vindt weer de rust in jezelf, je kunt je weer ontspannen. En misschien wel het belangrijkste: je leert beter voor jezelf te zorgen. Zodat je dat leven op volle snelheid beter leert volhouden.

En ben jij wel hoogsensitief, maar niet die HSP/HSS-er die altijd op zoek is naar nieuwe prikkels? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom! Mindfulness werkt namelijk fantastisch om overprikkeling te voorkomen.

Lijkt het je wat? Meld je aan voor een 8-weekse online groepstraining mindfulness of een 1-op-1 training. En heb je al eens een 8-weekse mindfulnesstraining gevolgd, maar is het oefenen weggezakt, wil je je kennis opfrissen en jezelf verder ontwikkelen? Dan adviseer ik je mijn nieuwe Doen & Doorgaan-met-jezelf halfjaarprogramma.

  • Assen / online
  • vrijblijvend

Bereid aan jezelf te werken en graag kennismaken? Van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Voor als je als HSP af wilt van je stressklachten en er voortaan uit wilt blijven. Meer energie, minder stress. Oftewel: ontspannen leven! Online of in mijn praktijk in Assen.

  • Gratis tips
  • e-book

Een praktisch e-book met alle feiten over hoogsensitiviteit, zodat je jezelf als HSP beter leert kennen. Inclusief gratis 15 waardevolle tips voor meer rust in je HSP-hoofd.

  • online
  • officiële test

Twijfel je nog of je hoogsensitief (HSP) bent of een hoogsensitieve High Sensation Seeker (HSP/HSS)? Doe de gratis test en ontdek welke eigenschappen je van jezelf herkent in beide typen.

  • online
  • officiële test

Je bent al langere tijd oververmoeid, voelt je gespannen en prikkelbaar. Misschien voel jij je ook angstig en somber, en vergeet je soms dingen of maak je opeens fouten. Via deze test weet je precies hoe serieus jouw stress- en vermoeidheidsklachten zijn. De uitkomsten zijn betrouwbaar.