Telefoon:06-30 34 14 10
Moe van het strijden?

Ze is 35 en al 5 jaar burn-out. 5 jaar niet aan het werk. 5 jaar in het teken van oververmoeidheid en angst. 5 jaar!

Al in het eerste gesprek merk ik hoe ze alles wat (mogelijk) onprettig voelt uit de weg gaat. Gedachten. Emoties. Lichaamssensaties.

Haarzelf dus.

Haar lichaam zit vol spierspanning en ze is één brok ingehouden verdriet. 
En ze is bang. Bang voor wat ze voelt als ze de deksel van haar beerput haalt.
Het verlies van haar moeder. Het verlies van haar baan. Het verlies van haar toekomstperspectief.

‘Gaat dit ooit nog over?’
‘Kan ik ooit weer werken?’
‘Heb ik ooit weer genoeg energie om te doen wat ik het liefste doe?’
Met de auto naar haar beste vriendin die op een uur rijden woont. 
Samen lekker een dag shoppen in die leuke stad?

Haar hoofd draait overuren.

En dát maakt haar moe. En angstig.
En ook letterlijk benauwd, want al die gedachten benemen haar de adem en maken dat ze hyperventileert.

Het is de bron van haar burn-out.

Meestal is het gevecht met ons probleem, zwaarder dan het probleem zelf

Ik stel haar één vraag.
‘Stel je eens een wipwap voor. Aan de ene kant ‘zit’ jouw ‘probleem’ en aan de andere kant jouw gevecht met dat probleem. Wat weegt dan het zwaarst?'

Het is even stil.

Zachtjes zegt ze: ‘Mijn gevecht met mezelf’.

Precies.

Meestal is het gevecht met ons probleem zwaarder, dan het probleem zelf.

Vechten tegen je moeilijke gedachten, emoties en lichaamssensaties kost zoveel energie. Wat als je eens stopt met vechten? De strijd met jezelf opgeeft? Ruimte maakt voor alles wat je denkt en voelt. En tegen jezelf zegt: Het is oké! Dat wat ik voel is oké! Ik ben oké!

Wedden dat het daarna een stuk lichter voelt?

  • Assen / online
  • alles over HSP

Tijdens dit persoonlijke gesprek vertel ik aan de hand van de door jou ingevulde HSP/HSS-test alles wat er te weten valt over hoogsensitiviteit (HSP) of de hoogsensitieve high sensation seeker (HSP/HSS). Uiteraard op basis van de laatste wetenschappelijke kennis. Er is volop gelegenheid om jouw vragen te stellen en ik geef je graag persoonlijk advies en veel tips. Met deze HSP-analyse leer je jezelf beter kennen en accepteren. Alleen dat al geeft minder stress.

  • online
  • officiële test

Je bent al langere tijd oververmoeid, voelt je gespannen en prikkelbaar. Misschien voel jij je ook angstig en somber, en vergeet je soms dingen of maak je opeens fouten. Via deze test weet je precies hoe serieus jouw stress- en vermoeidheidsklachten zijn. De uitkomsten zijn betrouwbaar.

  • Assen / online
  • 10 maanden

Je hebt een vol leven. Eigenlijk kun je niet meer en toch blijf je maar doorgaan. Je hoofd is vol, je lichaam voelt gespannen en je bent al tijden oververmoeid. Je hebt geen energie meer voor de leuke dingen van het leven, je hebt vaak een kort lontje of barst om het minste of geringste in tranen uit. Je put jezelf steeds verder uit en herkent jezelf soms niet meer. Dit programma brengt rust in je hoofd en lijf en geeft je weer energie om te doen wat je het liefste doet.

  • online
  • officiële test

Twijfel je nog of je hoogsensitief (HSP) bent of een hoogsensitieve High Sensation Seeker (HSP/HSS)? Doe de gratis test en ontdek welke eigenschappen je van jezelf herkent in beide typen.

  • Assen / online
  • CSR®-methode

Zit je niet lekker in je vel, ben je al langere tijd oververmoeid en heb je weinig energie voor leuke dingen? Ben je snel geïrriteerd of emotioneel en herken je jezelf soms niet meer? Mogelijk heb je dan al langere tijd stressklachten, ben je overspannen of burn-out. In een persoonlijke Stress-analyse bespreken we jouw scores op de CSR®-vragenlijst stressklachten en kijken we samen hoe het precies staat met jouw stressklachten, vermoeidheid en cognitieve functies. Je krijgt na afloop een samenvatting van de resultaten, tips en adviezen.